پایگاه خبری وبدا

پایگاه خبری وبدا

امروز پنجشنبه ، 1403/09/01

سال 1403 ، جهش تولید با مشارکت مردم

پایگاه خبری و اطلاع رسانی وبدا (دفتر یاسوج)

مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در راستای ماموریت سازمانی خود، همواره تمام توان خود را در امر اطلاع‌رسانی صحیح و شفاف به مردم به کار گرفته است. در بررسی سند چشم‌انداز 20 ساله کشور و برنامه‌های توسعه جمهوری اسلامی ایران، به نکات مهمی توجه شده که مبنای برنامه‌ریزی برنامه‌های روابط عمومی است. بیشتر بخوانید ..

یاسوج ، بلوار مطهری ، ستاد مرکزی دانشگاه علوم پزشکی یاسوج ، طبقه سوم ، واحد روابط عمومی

شماره تماس: 0743337251

مدیر مسئول : ذوالفقار دیودل

سردبیر : سیده سحر حسینی

استادیار گروه مامایی دانشگاه علوم پزشکی کهگیلویه و بویراحمد گفت: بارداری و زایمان، دو پدیده زیبا و شگفت انگیز خلقت هستند.

استادیار گروه مامایی دانشگاه علوم پزشکی کهگیلویه و بویراحمد گفت: بارداری و زایمان، دو پدیده زیبا و شگفت انگیز خلقت هستند.


به گزارش روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی استان؛ دکتر میترا صفری افزود: زایمان و بارداری روندی طبیعی است و بدن با آن کاملا سازگار بوده و در فرایند خلقت بسیار دقیق طراحی شده و دستگاه های مختلف بدن به طور حیرت انگیزی با یکدیگر در این زمینه تعامل دارند.


وی ادامه داد: مداخلات فراوان در حیطه زایمان، مشکلات جهانی متعددی از جمله افزایش سزارین، جدایی مادر و کودک در دو تولد، نبودن حمایت کافی روحی و روانی از مادر و عوارض مداخلات پزشکی و داروهای مصرفی ناشی از این مداخلات را به وجود می آورد.


وی اذعان داشت: این مشکلات باعث شده تا بارداری و زایمان فیزیولوژیک مورد مطالعه، برسی و استقبال قرار گیرد، بارداری و زایمان پدیده هایی کاملا طبیعی هستند و پیش از مدیریت مداخلات به حمایت و همراهی نیاز دارند.


دکتر صفری یاداور شد: مادر باردار فرد سالمی است که در یکی از ارزشمندترین و حساسترین مراحل زندگی خود به مراکز بهداشتی و درمانی مراجعه می کند و انتطار می رود با سلامتی کامل از این مراکز مرخص شود.


وی با اشاره به اینکه زایمان فیزیولوژیک؛ زایمان کم درد غیر داروی است، اضافه کرد: در این نوع زایمان با رعایت حرمت مادر حداقل مداخلات پزشکی و دارویی در آن صورت می گیرد.


عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی یاسوج ابراز داشت: مادر پیش از زایمان در کلاس های آمادگی برای زایمان شرکت نموده با روش های مختلف آشنا می شود و می تواند آزادانه شیوه زایمان خود را انتخاب نماید.


وی عنوان کرد: در روند زایمان فیزیولوژیک، مادر باردار از حمایت همراه برخوردار بوده و در طی مراحل مراحل مختلف زایمانی در کنار او است.


وی اذعان داشت: مادر اجازه راه رفتن، حرکت داشتن، خودن و نوشیدن را داشته و از انواع روش های غیردارویی برای کاهش درد مادر استفاده می شود، مادر احساس خوشایندی داشته و در تمام مراحل آزادی عمل دارد.


دکتر صفری بیان کرد: ترویج زایمان طبیعی یکی از محورهای مهم طرح تحول سلامت است و برگزاری کارگاه فیزیولوژیک جهت آموزش ماماها و پرسنل بخش زایمان در سراسر کشور با شروع این طرح در راس برنامه های وزارت بهداشت قرار گرفت.


وی در ادامه با اشاره به زایمان مادر باردار در آب گفت: زایمان در آب نوعی زایمان فیزیولوژیک است که در این روش معمولا زایمان در استخر مخصوص یا وان آب گرم انجام می شود.


دکتر صفری اضافه کرد: مادر در مرحله فعال زایمان وارد آب شده و مراقبت های لازم از جمله کنترل ضربان قلب جنین، بررسی شرایط مادر و سایر مراقبت های حین زایمان در آب را دریافت می کند.


وی با بیان اینکه حضور مادر در آب باعث کاهش اضطراب و درد مادر شده و تولد نوزاد را نیز راحت تر صورت می گیرد، افزود: پس از بدنیا امدن نوزاد، کودک در آغوش مادر قرار گرفته و مابقی مراحل در خارج از آب صورت می گیرد.


عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی یاسوج ابراز داشت: جنینی که برای 9 ماه در مایع غوطه ور بوده در اولین لحظات تولد نیز با غوطه ور بودن در آب، دچار استرس کمتری خواهد شد.


دکتر صفری خاطر نشان کرد: این نوع زایمان برای مادرانی که بارداری کم خطر داشته و مشکلی نداشته باشند انجام می شود.


وی گفت: امید است با آموزش مناسب ماماهای استان در زمینه زایمان طبیعی و فیزیولوژیک شاهد افزایش روز افزون آمار زایمان طبیعی در سطح استان و کاهش سزارین باشیم و بتوانیم در راستای ترویج زایمان طبیعی گام موثری برداریم.


عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی یاسوج خاطر نشان کرد: با توجه به راه اندازی زایشگاه جدید در بیمارستان امام سجاد(ع) یاسوج و فضای مناسب آن برای زایمان فیزیولوژیک نیازمند حمایت بیش از پیش مسئولان به خصوص رئیس دانشگاه هستیم.


دکتر صفری یادآور شد: از متخصصین زنان و زایمان در سطح استان نیز خواهشمندیم با راهنمایی های خردمندانه و دلسوزانه خود، مادران را به امر زایمان طبیعی و فیزیولوژیک تشویق نمایند.


وی افزود: در این راستا کارگاه 60 ساعته زایمان فیزیولوژیک به همت معاونت درمان دانشگاه علوم پزشکی استان از 10 تا 15 تیر و کارگاه عملی آن نیز 2 تا 4 مرداد ماه سالجای برگزار شد.


دکتر صفری بیان داشت: در این کارگاه که با حضور 30 نفر از ماماهای استان برگزار شد برای اولین بار زایمان در آب مادر بارداری با موفقیت صورت گرفت.


 انتهای پیام/